Så gör du en ”grön” julgran

fem-satt-att-spara-pengar-i-koket
0
Fråga barnen vad de gillar mest med julen. Efter julklappar svarar de säkert granen. Men tänk på hur kul det skulle vara för dem, om de kunde göra sin egen julgran med överblivet omslagspapper?

christmas-1

Tänk till: De kan vara av gran, trä eller plast, julgranar finns av alla de slag. Nu är det dags att prova något som inte bara är riktigt ”grönt” utan även annorlunda.

christmas-2

Pyssel: En miljövänlig julgran som även är väldigt enkel att göra. Allt du behöver är några rullar överblivet omslagspapper. Ju mer varierat mönster, desto bättre. Du behöver också:

  • en sax
  • dubbelhäftande tejp
  • en stor bit pappkartong

christmas-3

Steg ett: Ta en sax och klipp mellan 12 och 16 remsor från olika slags omslagspapper så att remsorna blir cirka 12 cm breda. Gör längden på varje remsa 2 cm kortare än den föregående för att skapa en fin granform. Det betyder att den andra remsan ska vara 1 cm kortare i varje ända jämfört med den första och att den tredje också ska vara 1 cm kortare i varje ända jämfört med den andra och så vidare.

Steg två: När du har klippt alla remsorna i rätt storlek tar du den första och fäster dubbelhäftande tejp längs med papperets långsida och rullar den tills den håller ihop. Upprepa med de andra remsorna. Se till att varje rulle är ungefär lika tjock.

christmas-4

Steg tre: Klipp sedan ut en rektangel ur en ny bit omslagspapper, som ska bli granens fot. Placera rektangeln på pappkartongens botten och fäst den med dubbelhäftande tejp. Börja sedan sticka ner dina pappersrullar och arrangera dem på pappkartongen; de längsta nederst och de kortaste överst. Fäst rullarna med dubbelhäftande tejp. Se till att du lämnar lite utrymme åt kronan på verket högst upp.

Steg fyra: Ingen julgran är komplett utan en fin stjärna på toppen av granen, så klipp ut en stjärna ur resten av omslagspapperet och fäst den överst.

christmas-5

Efter avklarat pyssel: Se nu vilken fin julgran som är klar att hängas upp. Nu fattas bara klapparna!

0

Lägg till en kommentar

Vi tror att du kommer att tycka om